Színes ruhatár

Színes ruhatár

Hogyan tovább...?

2020. november 25. - egy.

vallfak.jpg

Még másfél hétig a kapszulából öltözködöm, de már erősen foglalkoztat a következő kihívás: a téli kapszulagardrób terve. Az őszi kiválasztottak egy része átvándorol oda, de lesznek olyan darabok, amelyektől meg fogok válni. A lábat kitörő Think cipő egészen biztosan menni fog, és az ajándékba kapott csíkos harisnya is az első hétről, amelyben szörnyen éreztem magam. Két pulóveren is gondolkozom, túl műszálasok, és talán annyi zöld nadrágra sincs szükségem...

Na de mit tegyek a kikerülőkkel? Az elajándékozás kézen fekvő volna, ha lenne a környezetemben olyan méret, mint én. A gardróbvásárok, ruhabörzék és -cserék is jó ötletnek tűnhetnek, de az a tapasztalatom, hogy mindenki eladni akar, nagyobb a kínálat, mint a kereslet. Első körben persze én is megpróbálom eladni a jó állapotú darabokat: Marketplace, Remix, Gardróbcsere, Jófogás.

Két vonását emelném is ennek az értékesítésdinek:

1. Rossz azzal szembesülni, hogy mennyiért kelnek el a ruhák. Mintha az árcímke letépésével a nyers textil nettó értéke volna mérvadó – nem a hozzá társított érzet, presztízs, érték, érzelem.

2. A nagyobb személyes kapcsolatot igénylő eladási megoldások elég idegőrlőek: írogat, leméreti ezerszer, foglalja, ma mégsem jön érte, nem ír vissza, eltűnik egy hétre, a férjét küldi, aki nem talál oda, tudnánk-e inkább itt és ott találkozni, miért nem neki adom, amikor előre fizetne, mennyit engedek a feléből?

Ezért kedvelném jobban a Remix futártáskás lehetőségét, amikor csak elküldöm nekik a ruhákat, ők feldolgozzák, és ha sikerült eladni, megkapom a jutalékom. Ha nem, akkor így jártam, ők gondoskodnak a ruha további sorsáról (ami feltehetően továbbértékesítés lesz, de ekkor már engem kihagynak a képből). Csakhogy ez a jutalék sokszor elenyésző, maga az oldal pedig kissé nehézkesen értelmezhető-kezelhető. A kevésbé eladható ruháimra valószínűleg a konténer vár, vagy itthon rakosgatom tovább őket, míg karitatív szervezetek ruhagyűjtő akciót nem hirdetnek a településünkön (ez általában karácsony előtt van, de idén a víruskészültség miatt elmarad).

Egyszóval igazán jó megoldást még nem találtam. Kinek van jó ötlete?

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesruhatar.blog.hu/api/trackback/id/tr6216430770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása