Színes ruhatár

Színes ruhatár

A color blocking tudománya

2020. november 16. - egy.

Emlékeztek, pár éve mekkora divat volt a colorblocking? Nekem már akkor is az volt az érzésem, hogy a magazinok minden szettre ráfogták, ha az ember lánya egyáltalán színeket mert viselni. Pedig a colorblocking szinte vegytiszta matematika... Most, hogy egy adott mennyiségű ruhadarab kombinációja áll rendelkezésemre november végéig, gondoltam, hogy nem ártana utánanézni, hátha kapnék néhány használható tippet. Tehát a legnépszerűbb színmixelő lehetőségek a gyakorlatban:

1- Monokromatikus
Pár napja én is bemutattam önkéntelenül egy jó kis monokróm szettet („anya lüktető solar plexusának” öltözve, talpig sárgában, lásd hatodik hét). A lényeg, hogy egy szín eltérő árnyalatait viseljük egy szetten belül. Érdemes mintát vagy textúrát is belevinni, hogy ne legyen nagyon egyenruha-érzésünk.

2- Analóg
Három, a színkeréken egymás mellett elhelyezkedő szín harmonikus keverése. Érdemes az egyik színnek semlegest választani és a tónusokat harmóniában tartani. Én a harmadik héten bújtam sárga-barna-narancs kombóba.

3- Komplementer
Nyert ügyed van, ha még rajzóráról rémlenek a komplementer színek (zöldnek a piros, sárgának a kék, stb). Használhatjuk a fő szín mellett kiegészítésként a komplementerét, mondjuk 5:3 arányban, és érdemes a törtebb tónusokat keresni (vagy az enyémhez hasonlóan Ikea-reklám öltözet lesz a végeredmény, lásd ötödik hét). Érdemes egy semleges színnel „összefogni' a szettet, így lágyítva a hatást.

A vérprofik a három alap mix mellett több colorblocking "almetódust" is alkalmaznak, azonban úgy érzem, mezei „felhasználóként” már ebből a háromból is rengeteg ötletet meríthetünk.

 


A képek forrása: fashionlandscape, tvtrex, whowhatwear, stylecaster, galantgirl, cosmopolitan, missrich, bmodish, glamradar

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Emese Gy. (@szinesruhatar) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesruhatar.blog.hu/api/trackback/id/tr8216430762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása