Színes ruhatár

Színes ruhatár

Mi köze a koronavírusnak a kapszulagardróbomhoz?

2020. október 17. - egy.

tokeletesgardrob.jpg

„A WHO a napokban arra figyelmeztetett, az európaiak látványosan kezdik elveszíteni a motivációjukat arra vonatkozóan, hogy betartsák a kormányok által előírt korlátozásokat, miután hónapokig éltek bizonytalanságban.” - idézet egy @24ponthu cikkből (link: https://bit.ly/3jVPrfb ), ami a koronavírus miatt jelentkező pandémiás fáradtsággal foglalkozik.

És hogy mit keres ez a téma egy női divatról szóló profilon? Csak annyit, hogy a napokban beláttam, a kapszulagardrób-kísérlet számomra egyfajta védekezési mechanizmus a covid miatt felborult időszakban, amelyet nem tudatosan alkalmaztam. Egyszerűen kell, hogy úgy érezzem: én irányítok. (Julian Rotter, a kontrollelméletet kidolgozó pszichológus most dörzsölheti a kezét: Elmélete szerint a belső kontrollal bíró emberek azt gondolják, hogy cselekedeteik által hatással vannak a következményekre – azaz ők alakítják saját sorsukat.) A kapszula „játszóteremen” elvileg minden tervezetten tökéletes. A korábbi konmaris összehajtogatott tárolás helyett most kevesebb darab lóg vállfán a szekrényben, ez nem csak az áttekintést teszi könnyebbé, sokkal felszabadítóbb, rendesebb, "jókislányosabb" érzést is ad. A darabok kombinálásával pedig nem lőhetek mellé – és ez is hozzájárul a biztonságérzet megteremtéséhez.

Ahogy a fenti cikkben is fogalmaznak: „A WHO szerint a pandémiás fáradtság pszichológiai háttere egyszerű: az emberek alapvető szükséglete, hogy érezzék, ők irányítják az életüket.” Hogy a kapszulagardróbomat tényleg a pandémiás fáradtság miatt hívtam-e életre, vagy egyébként is van bennem egy erős kompenzáló-kontrolláló hajlam? Ez addig nem is fontos, amíg működik a dolog :)

(A tökeletes gardrób-kép forrása: silklifelondon.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://szinesruhatar.blog.hu/api/trackback/id/tr5616430744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása